Inzerce
Inzerce
Inzerce

Děkuji za příspěvky. Látkovaly jsme už - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Testujeme GaGa’s pleny® (strana 1).

  • Děkuji za příspěvky.
    Látkovaly jsme už s dcerkou a většina látkovek mi zbyla, ale něco málo musím dokoupit...
    Právě řeším, co. Chci zkusit jinou značku, protože mé plenky schnou dost dlouho a termín porodu máme začátkem března, takže se sušením na sluníčku taky žádná sláva.. A u mých plenek my na začátku často protékaly kolem nožiček (ale ono se uvádí, že to ideálně těsní tak od 4 kil..). Takže plenky, které dobře schnou a mají redukci u nožiček pro novorozence, to mě vážně zajímá!
    I ta nepropustná kapsa mě nadchla!
    Jdu je omrknout!
    Můžou se normálně prát v mýdlovém slizu?
    spinisek   | 12.11.2014 14:11:36 | Reakcí: 10, poslední: 14.11.2014 12:45:32
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      ahojky a můžu se zeptat co se ti nejvíce osvědčilo u novorozence? a ve slizu pereš jen plenky, nebo i prádlo? díky za info.. 
      Markus   | 12.11.2014 22:31:43
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Ahoj,
        já jsem měla celou výbavu od Anavy (k tomu bambusové separačky) a byla jsem s ní spokojená, ale do těch 4kg to opravdu kolem nožky protékalo (ani ne tak moč, jako spíš ta jejich řídká kojenecká natlakovaná stolička :-D), proto mě teď zaujaly i tyhle.
        Hlavně jsem rodila na začátku května, takže schnutí se taky neřešilo, což teď s temínem na začátku března řešit musím.
        Nejrychlejší obrat plen je u mimča do těch 2-3 měsíců.
        Dobrá mi přijde i ta nepropustná kapsa, dítě není v mokru. Malá mi od 2 měsíců kvůli pocitu nepohodlí hlásila čůrání, což je fajn, ale když jsem potřebovala, aby se vyspala a ona byla na čůrání co půl hodiny vzhůru, už to tak fajn nebylo. Takže já mám plán tyhla plenky hlavně pro novorozence a na spaní a Anavy, co mám po malé k tomu.
        Zase bych výbavu jen na těhlech plenkách asi nedělala, už proto, že ten pocit mokra fakt učí rychle děti na nočník ;-). Jak jsem psala, malá hlásí čůrání od 2 měsíců a od 16-ti měsíců jsme doma bez plen a nehod (samozřejmě za bdělého stavu).

        Ve slizu jsem prala všechno dětské. Sice prádlo zažloutne, ale malá se mi po tom neosýpala. Jen bacha, mýdlový sliz může zhoršovat kvalitu fleecu.. Ale výhodou látkovek je to, že nepotřebuješ velkou výbavu, když každé 2-3 dny pereš..
        Určitě nedávat aviváž! Pro změkčení se dá použít ocet, ale neměl by přijít na bambus - ničí ho. Mně se na desinfekci osvědčil TeaTree olej (do kýble na ukládání plen a i do pračky místo aviváže) a místo aviváže je fajn i levandulový olej - krásně voní a také je mírně antiseptický.
        spinisek   | 13.11.2014 12:09:45
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          Díky moc za info...pročetla jsem kde co a asi je nejlepší od pár značek koupit něco a pak se rozhodnout...mám v plánu po návratu z porodnice a vlastně i tam, používat jednorázovky, čert ví, jak na tom po porodu budu a tak to bude pro sichr...:-D tak se měj a ještě jednu díky...Markéta
          Markus   | 13.11.2014 12:57:10
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE:
            Určo je lepší koupit třeba v bazaru víc druhů, zkusit a uvidí se..;-)
            Co nesedne, se zase pošle dál.
            Některý firmy tuším mají i půjčování plen na test za nějakej pidi poplatek..;-)
            Ale určo bych se toho nebála.. V porodnici je teda lepší mít jednorázovky, ale myslím, že po návratu domů už problém nebude. Tolik práce s tím není a moderní provedení je stejně jednoduché jako jednorázovky..
            A z látkovek nejdou do těla mimča žádné sajrajty, jako u chemických "koktejlů" v jednorázovkách.. Jak říkám, na noc jsem je taky dala a asi zas dám, ale dítě v tom není celý den..;-)
            Ať se vám daří a přeju hezký porod!
            spinisek   | 13.11.2014 14:19:48
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE:
              díky moc, jestli porod bude hezký no nevím...u obou kluků nic moc...první hodně dlouhý, druhý skončil sekcí...:-( ale tak třeba se teď zadaří a vše bude o.k...zatím ahoj...:-D
              Markus   | 13.11.2014 14:32:34
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE:
                Držím pěsti!
                Hlavně s kontrakcema nebojovat. Každá má za úkol udělat nějakou práci. Pokud s nima bojujeme a stahujeme se, musí práci "přemožené" kontrakce vykonat kontrakce následující. Jde to blbě, ale je třeba se při kontrakcích uvolnit, nestahovat a ideálně neležet (gravitace dělá divy), porod tím urychlují..;-)
                spinisek   | 13.11.2014 14:41:02
                Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        V mydlovem slizu lze prat vse, ne jen plenky. Je to ekologicke i ekonomicke :), ale jsou tu 2 negativa-1) sliz dost zanasi pracku a nemel by se pouzivat na fleesove plenky a separacky, protoze je "zalepuje" a ony pak neplni funkci Priznam se, ze jsem ho prestala po roce pouzivat, protoze ani nejak extra nepral. Ale ona je to dost alchymie-namichat pomer sody a mydla tak, aby odpovidal tvrdosti vody a praci efekt tak byl dokonaly-nejsem chemik a nebavilo me to zjistovat :).

        A co se tyka tesneni plenek kolem nozicek-u novosku to bud resi novorozenecke plenky, ale ne kazda mamka do nich chce investovat, pomerne rychle z nich mimi vyroste-pro mala miminka je to reseni, protoze i jednovelikostni zmensene na mimimum jim mohou byt velke, jina mimca zase rovnou mohou "skocit" do jednovelikostnich.Je to o oproporcich a nelze najit jednu plenku, ktera bude sedet vsem. Stejne tak praxe ukazala, ze plenky ,ktere sedely na zacatku plenkovaciho obdobi mohou prestat sedet v prubehu a jak dite roste, mohou vyhovovat plenky, ktere pred tim nesedely vubec. Proto se doporucuje sestavovat plenkovaci vybavicku z ruznyh znacek a typu plenek. Jednak si maminka muzou vyzkouset, co detatku opravdu sedne a kdyz nektere plinky nesednou, muze je miit uz pripravene na pozdejsi obdobi, kdy mohou sedet lepe. Nebo je proste prodat a koupit ty, ktere momentalne vyhovuji. ;) V tom tkvi take jiste "kouzlo latkovani"    

        V posledni dobe prisly vyrobci s plenkou "motylek", ktera zacina byt u maminek novorozenat docela oblibena, co jsem se docetla na diskuzich; mezi nozickami je uzka,presto zajistuje kolem nozicek dostatek fixace.

        Novosklady z cc u novosku jsou nelevnejsi a na udrzbu nejlepsi reseni, ale ne vzdy se zabrani uniku stolice na svrchni kalhotky. Musi si clovek pohrat s temi zahyby u nozicek. Ale je to stale nejlevnejsi varianta. CC jsou univerzalni a daji se pouzivat cele plenkovaci obdobi v podstate.

        Hodne si mamky chvali take tzv."kalhotkovy sklad" u vv (vicevrstvych) plenek. Sedi na miminku hezky a kolem nozicek tesni.

        Uf, uz me nic nenapada, snad jsem moc neujela z tematu  . Latce zdar 
        Jaja157   | 14.11.2014 09:01:09
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          ahojky, díky moc za informace...o motýlcích jsem už četla a je pravda, že si je spousta maminek chválí...s tím slizem to nebudu nijak hrotit, byla jsem vždy zvyklá dětem prát v Lovele a ta jim vyhovovala, tak v tom budu pokračovat u u třetího...jen si pořídím to žlučové mýdlo na předeprání...Ještě bych se zeptala, ty vícevrstvené plenky mají také rozměry? Měla jsem dojem, že jsou to vlastně čtverce sešité k sobě, aby lépe sály...  fakt o tom vím prd, jen co se člověk dozví z diskuzí, ale jak jsi psala, budu zkoušet vícero značek a uvidím, která a co nám sedne...  už se na to těším... 
          Markus   | 14.11.2014 12:45:32
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Doporučuje se prát v tekutém prášku, na stránkách přímo těchto plen mají psané že mýdlový sliz se na plenky nedoporučuje.
      Ady.S   | 13.11.2014 11:04:56
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Testujeme GaGa’s pleny® (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×