Inzerce
Inzerce
Inzerce

Moje zkušenosti s pilulkou - diskuze

  • Moje zkušenosti s pilulkou
    Jedna ze čtenářek nás požádala o vložení reakce, za tu jí děkujeme. Jelikož se její zkušenost z pražského pracoviště liší od praxe na klinice v Brně, požádali jsme o komentář paní dr. Ťápalovou, autorku textu:

    Ráda bych poskytla pár informací, které se potratové pilulky týkají.
    První nutností je návštěva gynekologa, který provede ultrazvuk a sepíše s vámi žádost, která stojí cca 1000,-. Je důležité, aby v žádosti byla uvedena krevní skupina, protože pokud má někdo RH faktor negativní, nelze tuto metodu provést.
    Potrat se provádí nejdéle do 7. týdne. Mně řekla gynekoložka dokonce do 6. týdne.
    Také tuto metodu nenabízejí všechny nemocnice. V Praze určitě nemocnice u Apolináře.
    Tam se dostavíte, sepíší s vámi vše potřebné, zajdete zaplatit a poté vám podají tablety. Nikoliv dvě, ale tři tablety Mifygene. Hodinu čekáte, zda se vám neudělá špatně a pak můžete odejít domů. Druhý den je velká pravděpodobnost, že začnete slabě krvácet. Přesně za 48 hodin se musíte dostavit do nemocnice pro poslední pilulku, která vyvolá krvácení. Opět v nemocnici hodinu zůstáváte. Můžete začít krvácet ihned během hodiny nebo až za několik hodin.
    Rozhodně doporučuji zůstat ten den doma, protože krvácení je opravdu hodně silné a takto silné trvá kolem 6 hodin. V podstatě je lepší být někde v klidu doma, než v práci. Nutností jsou vložky určené na noc. A i těch budete mít velkou spotřebu během těch několika prvních hodin. Potom se vše zpomalí a krvácíte mírně několik dní až týdnů.
    Za 3 týdny musíte na kontrolní ultrazvuk, kde se zkontroluje, zda proběhlo vše v pořádku. U mně to tak nebylo, takže si mě pozvali ještě jednou. Další kontrola po menstruaci. Alespoň v mém případě, pokud bude vše v pořádku, je dobré jít na kontrolu ještě ke svému gynekologovi.

    Reakce paní dr. Ťápalové na příspěvek:
    Dobrý den, v každém městě v ČR jsou postupy určitě trochu jiné. Je pravdou, že ne v každé nemocnici tuto službu poskytují. Sepsaná žádost je nutností. Kolik se za její sepsání platí, je opět velmi individuální. Na našem pracovišti je i možnost sepsat žádost zdarma rovnou v ambulanci. Jak již bylo v článku řečeno, farmakologická interupce je možná do 49. dne stáří plodu, což ale přesně určí lékař v nemocničním zařízení dle ultrazvuku a ne podle poslední menstruace, což je často nepřesné!!!!! Není v žádném případě pravdou, že nelze interupci provést, pokud je žena Rh negativní. Jen je nutné zároveň aplikovat antiglobulin, stejně jako u chirurgické interupce. Podle doporučených postupů se v prví dávce podávají 2 tablety Mifegynu. Intenzita krvácení stejně jako jeho délka je velmi individuální u každé ženy.
    Baby on line   | 01.12.2014 09:56:59
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Farmakologické ukončení těhotenství (potratová pilulka) (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×