Inzerce
Inzerce
Inzerce

Očkování proti planým nešovicím - diskuze

  • Očkování proti planým nešovicím
    Dobrý den,
    v článku píšete, že je lepší dítě nechat naočkovat. Já osobně jsem proti, sice jsou neštovice pro dítě nepříjemné, ale ze svého okolí vím o relativně velkém množství dětí, které byly naočkované a stejně neštovice prodělaly. Pokud můj syn neštovice neprodělá do 8-9 let budu o očkování přemýšlet, jelikož odborná veřejnost tvrdí, že čím je dítě starší, tím je horší i průběh, ale do té doby budu raději, když je prodělá přirozeně. já sama jsem je měla ve 13-ti letech, chytla jsem je od mladší sestry a nemyslím si, že to bylo něco příšerného z čeho bych měla pocit, že svého syna před touto nemocí musím okamžitě chránit. Myslím si, že je mnoho jiných onemocnění, která jsou horší, např tuberkuloza,, která se dnes začíná šířit migrací lídí ze států, kde očkování není povinné. U dospělých chápu význam očkovací vaciny proti planým neštovicím u dětí předškolního věku nikoli.
    Zajímalo, by mě tedy, jaký má význam očkování proti planým neštovicí plošně u všech dětí, když stejně tuto nemoc časlo prodělají i přes očkování. (Nemyslím děti s atopickým exemem a dalším onemocněním, kde by se výrazně zhoršil jejich zdravotní stav.)
    Děkuji za odpověď.
    Yagga   | 14.03.2013 10:24:20 | Reakcí: 4, poslední: 18.03.2013 16:23:24
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Očkování proti planým nešovicím
      Dobrý den,
      děkujeme za dotaz, odeslali jsme jej panu docentovi k zodpovězení, odpověď Vám po obdržení připojíme.
      Baby on line   | 14.03.2013 11:00:36
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Očkování proti planým nešovicím
      Dobrý den,
      to, že dítě i přes očkování neštovice prodělalo je zřejmě informace staršího data. Kdysi bylo totiž doporučení očkovat starší děti a dospělé jen jednou dávkou vakcíny a u nich skutečně docházelo k průlomovým infekcím. Proto se již před lety toto doporučení změnilo a malé i starší děti jsou stejně jako dospělí očkování 2 dávkami. Druhý fakt je ten, že kdysi neexistovala přímá distribuce vakcín do ordinací lékařů a vakcína proti neštovicím je živá a proto je značně citlivá vůči teplotním výkyvům. Až do aplikace by měla být v lednici. Jinak já jako rodič nechci, aby mé dítě neštovice mělo, nechci aby bylo vůbec pokud možno nemocné. I kdyby nemělo těžký průběh neštovic nebo následné komplikace, které nejsou vzácné. Navíc nechci, aby moje dítě tu nemoc roznášelo. Než se objeví pupínky a dítě je izolováno, původce nemoci infikovaná osoba nepozorovaně ve velkém vylučuje. Průběh neštovic nezáleží jen na věku, ale hlavně na stavu imunitního systému člověka. Stačí, když nasednou na banální virózu, se kterou imunitní systém do té doby úspěšně bojuje, a může být zle. Jak jsem již uváděl, má čtyřletá neteř měla velmi těžký průběh neštovic, vysoké horečky, bolestivou vyrážku v puse i na genitálu, bez možnosti přijímat týden potravu, bez klidného spánku, s pláčem - u svého syna to prostě nechci. V USA se na vysokou proočkovanost proti planým neštovicím hodně zaměřili a incidence nemoci je tam skutečně nízká. U nás patří plané neštovice mezi nejčastější infekční nemoci. O plošném očkování zřejmě u nás nebudeme moci mluvit ještě řadu let, ale je to volba rodiče. I kdyby náhodou z nějakého důvodu tu nemoc očkované dítě dostalo, bude díky přítomným protilátkám probíhat mnohem mírněji. Ohledně vakcinace proti TBC se prosím podívejte do rozhovoru o očkování, proč se přikročilo k jeho zrušení.
      Odpovídal: Doc. MUDr. Rastislav Maďar, Ph.D.
      Baby on line   | 18.03.2013 08:45:13
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Očkování proti planým nešovicím
        Dobrý den,
        jen doplním, že nákaza planými neštovicemi i přes očkování proběhla u několika známých v loňském roce a jsou to děti předškolního věku cca 3-6 let. Tudíž nevím co máte pod pojmem informace staršího data, ale je možné že teprve letos očkované děti budou dostatečně chráněné.
        Yagga   | 18.03.2013 12:56:18
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Očkování proti planým nešovicím
          Tady bychom pro posouzení potřebovali vědět rok očkování proti planým neštovicím a počet dávek.
          Z odpovědi pana docenta chápu, že nyní při splnění podmínek 2 očkovacích dávek a manipulace vakcíny cestou distributor-lékař by již k selhání očkování nemělo docházet.
          Baby on line   | 18.03.2013 16:23:24
          Reagovat | URL příspěvku

Téma: Je lepší očkovat či onemocnět? (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×