Inzerce
Inzerce
Inzerce

Více takových osobností!!!! - diskuze

Příspěvek z diskuzí: 7. část (strana 1).

  • Více takových osobností!!!!
    ročetla jsem si všechny články s Tomiem Okamurou a musím říct, že stejně jako jeho kniha, mě nadchly. Netrpělivě čekám na další, protože naprosto sdílím jeho názory.
    Nejsem z bohaté rodiny, a přesto se necítím být někým, kdo by si pořád musel na něco stěžovat a pouze křičet, že chce víc a víc(aniž by se sám snažil), jako to alýchám v okolí čím dál častěji. Sama jsem studovala při práci a s manželem jsme v to samé období stavěli domeček na hypotéku, na kterém jsme se také dost nadřeli a nikdy jsme necítili potřebu stále někomu brečet na rameni. Mí kolegové, kteří jako vysokoškoláci (já jsem zatím na pracovní pozici středoškoláka i když jsem si 2 školy mezitím dodělala) a lidé, kteří už mají dospělé samostatné děti si neustále na vše stěžují a brečí. Přitom nás čeká rodina, takže mnohem větší náklady a při úplně jiných platech, než jsou ty jejich. Domy mají po rodičích na vesnici, takže zajištěné bydlení mají též (takže nejsou to lidé, kteří by doposud nebyli nijak dostatečně zajištěni).
    Proč je dnes českou módou si jen stěžovat? Proč, když se člověk bez nároku na odměnu věnuje nějaké zájmové činnosti (sport, výchova dětí apod.), je považován za blázna? Často na něj minimálně (!) polovina okolí pohlíží jako na podivína, který je hloupý, že dělý "zadarmo pro druhé". Je opravdu třeba aby došlo ke změně myšlení ve společnosti a to především výchovou tak, jak píše (říká) Tomio. Pro mě je Tomio opravdu OSOBNOST!
    kolkina   | 11.10.2011 08:32:00
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: 7. část (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×