Inzerce
Inzerce
Inzerce

Jednoznačně látkovky - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Zanlena (strana 1).

  • Jednoznačně látkovky
    Finanční výhoda je pro mě jen tou třešinkou na dortě!
    Látkovek už je dnes neskutečné množství druhů, stejně jako svrchních kalhotek. Každý musí vyzkoušet, co mu vyhovuje. Moje pračka pere na 40°C s mýdlovými oříšky abych zajistila savost, když nejsou jen počůrané, lehce předeperu v ruce, přidám do pračky dvě lžíce eko prášku puer a je to! Schnou na sluníčku, nežehlím. A hlavně pro dítě to má jen samé plusy! Správný vývoj kyčlí, žádné opruzeniny, takže žádné zbytečné mazání krémy, dítě je dříve bez plenek.
    Koukají na mě jako na exota, zvlášť když kombinuju látkovky a bezplenkovou komunikační metodu už od synova 4 měsíce, ale mám zdravé a spokojené dítě a našemu životnímu prostředí přidávám jen tu nejmenší možnou zátěž (praní).
    Naopak mě dostávají maminky, od kterých člověk slyší, jak miminku dají 3 plenky za den a jednu na noc, protože přece dost sajou, tak aby to využily. Nebo jsem byla přítomna, když jedna řekla: "Ty jsi se pos....? Tak si v tom buď, teď jsem ti dala čistou plínu!" tak to jsou exoti v mých očích!
    sartep   | 02.07.2011 10:21:15 | Reakcí: 2, poslední: 03.07.2011 23:08:37
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Jednoznačně látkovky
      Já si myslím, že každá maminka má právo zvolit co jí vyhovuje a co vyhovuje miminku. Já tedapoužívám jednorázovky, ale přebaluji po třech hodinách a i častěji...dle potřeby, přece ho v tom nenechám. Ale látkové pleny se mi líbějí, ale jsem na to moc velký lenoch 
      medox   | 02.07.2011 22:46:46
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Jednoznačně látkovky
        No jasně, je to každého volba. Jiná moje kamarádky sice používala jednorázovky, a přebalovala po 2-3 hodinách,ale taky měla tolik vůle, že malou dokázala odplenkovat ve 14ti měsících. Jsou i děti, které mají různé exémy a pro ty jsou třeba papírovky lepší (jinak by maminka musela přebalit po každém učůrnutí).
        Proti gustu, žádný dišputát. Mě jen dostávají maminky, které to řeší, jak jsem psala výš (dala jsem ti čistou, tak když jsi si do ní nakadila, buď si v tom do dalšího přebalení) a je jedno, jestli mají látkovky nebo papírovky. A nelíbí se mi, když mě takové odsuzují, že malého od 4tého měsíce vysazuju nad záchod a přitom se diví, že jim nezabírá žádný krém na opruzeniny. Většina dětí takovýchhle matek čůrá do kalhot klidně do 4 let. A není to nic o volnosti dítěte. Ty mámy jsou jen líné! A ještě to "omlouvají" tím, že je to lepší pro dítě.
        Ale to je jen takový povzdech.
        sartep   | 03.07.2011 23:08:37
        Reagovat | URL příspěvku

Téma: Zanlena (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×