Inzerce
Inzerce
Inzerce

Porodní plán doporučuji - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Porodní plán (strana 2).

  • Porodní plán doporučuji
    Ano, porodní přání (porodní plán) působí na první pohled zbytečně, ale když se seznámíte s objektivní situací českého porodnictví, tak pochopíte, že porodní přání (ideálně předem odsouhlasené primářem) je téměř nezbytností. Já jsem měla obsáhlé porodní přání (plné pro mne naprostých samozřejmostí), protože ve většině porodnic stále ještě považují „přirozené“ za nadstandard. Tak například volný pohyb v průběhu celého porodu (monitor miminka nemusí ženy trávit v nejnepříjemnější poloze na zádech!) a možnost volby polohy při 2. době porodní (standardní poloha v porodnicích je pohodlná pouze pro lékaře, nikoli pro vás a vaše dítě – to si můžete vyzkoušet, když budete cvičit s Aniballem), ne rutinnímu nástřihu (masáž hráze a Aniball vám umožní tkáně rozcvičit tak, že je nástřih u normálně probíhajícího porodu spíše riskantní a zcela zbytečný), nechat dotepat pupečník (ta krev je pro miminko velmi cenná!), nepřerušovat můj kontakt s miminkem v prvních 2 hodinách po narození (pokud je mimi v pořádku, není žádný důvod, aby jej odnášeli, vše může počkat) a mnoho mnoho dalšího. Vše z našeho porodního přání bylo respektováno, neboť porod měla plně v rukou naše dcera a naše porodní asistentka. :)
    Mně velmi pomohl předporodní kurz u soukromé porodní asistentky, která nám detailně vysvětlila proces porodu. Velmi mě to povzbudilo. Příroda je mocná a ví, co dělá. Předporodní kurzy v porodnicích mají hlavní cíl – vychovat z vás poslušnou pacientku, takže vás ani nenapadne, co vše může být jinak a lépe, co vše se rutinně dělá, aniž by to bylo nezbytné. Já jsem prožila nádherný porod bez jakéhokoli zásahu – výsledek nezapomenutelný posilující zážitek, zdravé klidné dítě a tělo bez jediného šrámu. :) Těším se na další naše děti.
    Keyen   | 06.02.2015 11:02:51
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Porodní plán (strana 2)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×