Antihistaminika u kojenců při otoku sliznic

Dobrý den, co si myslíte o podávání antihistaminik třeba na splasknutí zvukovodu po prodělaném zánětu středouší nebo dokonce jen při běžné rýmě a kašlíku. Příliš se mi nezdá jejich běžné až časté podávání nejen malým dětem ale dokonce miminkům, které nejsou "zatím" na nic alergická. Beru z osobní zkušenosti, v adolescentním věku mi byla prokázána alergie na roztoče, zpočátku stačila slabá antihistaminika, která ale časem přestala býti účinná a musela se nasadit silnější. Právě z tohoto důvodu se ptám, zda neexistuje nějaké riziko, že až se v pozdějším věku nějaká alergie projeví, že nebudou příliš účinná?

Odpověď MUDr. Ludmily Vomelové, dětské lékařky:

Antihistaminika  u kojenců se podávají jen přechodně. Otoky sliznic jinak nelze ovlivnit a otok sliznice v uchu by mohl napáchat dost velké potíže. Při kašli, pokud trvá suchý, dráždivý a obtížný, přechodně podávání nezpůsobuje další rezistenci.

Diskuze » Poradna »
Sdílejte článek
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Související články

Antihistaminika u kojenců při otoku sliznic - diskuze

Inzerce