Inzerce
Inzerce
Inzerce

Konec pracovního poměru, plánované těhotenství - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Mateřská dovolená (strana 102).

  • Konec pracovního poměru, plánované těhotenství
    Dobrý den,
    moc Vás prosím o radu. Jsem momentálně na nemocenské, mám po gynekologické operaci, ale už je skoro vše v pořádku. Plánujeme s manželem miminko už třičtvrtě roku, ale kvůli té operaci jsme museli počkat. Nyní bychom rádi, aby se nám co nejdřív zadařilo - ale ... Dělám kadeřnici, jsem zaměstnanec. V práci mám velký psychický nátlak. Ráda bych dala výpoveď, ale teď se spíš bojím, když dám na konci měsíce výpoveď a třeba za dva měsíce otěhotním, jak je to s mateřskou atd.? Musela byh být přihlášená na pracovním úřadě nebo jak se to řeší?

    Zvažuji už jakoukoliv možnost, abych nemusela pracovat tam, kde nyní, šla bych ráda i třeba na chvilku sama na sebe, dokud bych neotěhotněla nebo brigády a tak, rozhodně nechci být bez přijmu, ale v tomto zaměstnání být opravdu nechci.
    Četla jsem o jakési ochranné lhůtě 180 kalendářních dní, co by pro mě znamenala? Dostala byh mateřskou, kdybych dala výpověď, ale otěhotněla bych v ochranné lhůtě?

    Moc Vám děkuji za odpověď. Iveta 
    Iveti3   | 22.05.2015 10:57:36 | Reakcí: 1, poslední: 22.05.2015 17:56:18
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Konec pracovního poměru, plánované těhotenství
      Ochranná lhůta 180dní je doba ve které musíte nastoupit na mateřskou(PPM) a ta začíná 8-6týdnů před porodem. Proto jestli chcete mít nárok na tuto dávku ukončení zaměstnání ještě před těhotenstvím není ideální. Brigády nejsou ideální protože se z nich neodvádí sociální pojištění tudíž nevzniká na PPM nárok, při OSVČ je také problém musela byyste si sama platit sociální pojištění a k tomu připlácet ještě nemocenské které je dobrovolné a při nízkém odvodu by byla i nízká mateřská.
      Ady.S   | 22.05.2015 17:56:18
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Mateřská dovolená (strana 102)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×