smlouva na dobu určitou - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Mateřská dovolená (strana 97).

  • smlouva na dobu určitou
    Dobrý den, jsem zaměstnaná u zaměstnavatele od 1.9.2011 na dobu určitou jako záskok za MD a RD na určité pozici. V loňském roce- 1.7.2013 jsem byla povýšena na vedoucí pozici, (má dřívejší pozice bez obsazení) s tím, že mi nadřízený ústně po mém dotazu potvrdil,že na nové pozici jsem nyní na dobu neurčitou. Nyní mi od zaměstnavatele byl doručen dopis, že k 31.8.2014 můj pracovní poměr končí z důvodu návratu kolegyně z RD. Jsem těhotná, TP mám 1.11.2014. V případě, že se již se zaměstnavatelem nedohodnu jinak(mám nějakou šanci?), nárok na MD i stanovení délky RD mám, že ano? Jak by to bylo v případě dalšího těhoteství,které předběžně plánujeme TP jaro 2017, tudíž ve věku cca 2,5 let od termínu TP prvního dítěte?
    Děkuji za odpověď.
    monyyysek   | 08.08.2014 08:59:41 | Reakcí: 1, poslední: 08.08.2014 21:24:40
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: smlouva na dobu určitou
      První k těm lepším zprávám. Ano nárok na PPM a následně na volbu RP máte, na těch pár dnů mezi ukončením zaměstnání a nástupu na PPM můžete být buď na ÚP nebo na pracovní neschopnosti na kterou máte nárok i když smlouva už není, papíry na PPM(mateřskou) i tak budete odevzdávat do práce.
      No a teď k tomu horšímu, s tím ukončením nic nenaděláte, písemně máte stále zástup tudíž ukončení je platné i když je to pěkná podpásovka. A bohužel nejsou ani dobré zprávy pro další těhotenství, kdy nárok na PPM už nebude, ale pokuď porodíte v době pobírání prvního RP budete mít nárok opět na volbu, případně lze volby přes otce dítěte ten jen dokládá příjem nic víc, vše je od začátku psané na vás.
      Ady.S   | 08.08.2014 21:24:40
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Mateřská dovolená (strana 97)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×