Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 38) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Puding
    Holky víte že když studený puding rozehřejete,že se vrátí do stavu tekutého???
    Já to teda nevěděla a přišla jsem na to dnes,neb jsem si udělala buchtičky s krémem a vždy jsem pro manžela ,který chodí z práce dýl, dělala nový krém..No a dnes jsem ho udělala hodně na poprvé,tak jsem to potom zkusila i se škraloupem dát do hrnce,zahřívat,jen šlehat metličkou a funguje to!!!
    Ve finále byl bez škraloupu,teplý a krásně našlehaný!!!       
    rhfenda   | 25.06.2009 22:42:17 | Reakcí: 3, poslední: 27.06.2009 11:41:35
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Včera mně Liberte v diskuzi nahlodala na jogurtovač. Pořád o něm přemýšlím, zvažuji pro a proti. Penízky by byli za brigádu, ale pořád nevím. Máte ho některá taky doma?
    Ady.S   | 24.06.2009 17:01:16 | Reakcí: 3, poslední: 26.06.2009 13:37:05
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      mame ho doma uz nekolik let,,,ze zacatku jsme ho pouzivali fakt hodne, ale ted uz jen lezi ve skrini..ono se to casem omrzi porad chystat...my tam mame na 6 jogurtu takove sklenicky...kdyz se i koupi dobry jogurt s dobrou kulturou tak to pak opravdu i tak chutna, ale je k tomu potreba dost veci a trva to dost hodin, nez se to udela...my jsme to zapinali vzdy na noc a rano byl jogurt...jo a dalsi nevyhodou je, ze se to musi celkem rychle spotrebovat, jelikoz do toho nepridavas zadne konzervanty...kazdopadne pokud jite hodne jogurty a nejsi tak leniva jako ja, tak si myslim, ze je to i celkem fajn vec  
      monarita   | 25.06.2009 21:44:18
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        jo a jeste jsem chtela napsat, ze je treba zvazit jestli to financne neprijde nakonec draz nez kdyz koupis hotovy jogurt...tam se pokud si dobre pamatuju dava mleko, susene mleko, jogurt a jeste nejake dalsi veci, ale tim uz si fakt nejsem jista, je to prece jen nejaky ten patek nazpet...
        monarita   | 25.06.2009 21:46:31
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      dřív jogurtovače nebyly a moje mamka dělala jogurt v troubě...ale to bylo ještě v době, kdy byly jogurty živé a nebo se dala koupit přímo jogurtová kultura v mlékárně...jak je to s živostí jogurtů teď, to nevím, ale asi už to nebude tak úžasné...
      sasina   | 26.06.2009 13:37:05
      Reagovat | URL příspěvku
  • hrnec na rýži/jasmínová rýže
    Můj bratr má přítelkyni,která je na půl vietnamka.A u nich doma se ve velkém jí jasmínová rýže,kterou připravují ve speciálním hrnci.
    Ten hrnec je na elektriku.Dá se tam ta rýže,voda,přiklopí se to,zapne do elktriky a už se s tím nic nedělá.Jak je hotová,samo to přecvakne na režim,kdy se jen udržuje teplá,vydrží teplá až do večera.Ta rýže je výborná,jasmínová je odlišná od normální,mě moc chutná/klukům ne.
    A to ji ještě mají takovou,kterou v obchodě neseženete.
    Celou dovolenou jsem strávila na rýži...mamka totiž od ní ten hrnec dostala a k tomu pytel rýže 
    Já už mám taky slíbený  Jsem totiž milovník rýže 
    Silvinka   | 23.06.2009 09:23:36 | Reakcí: 9, poslední: 24.06.2009 08:57:58
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: hrnec na rýži/jasmínová rýže
      můj manžel taky miluje rýži,já jsem spíš bramborová 
      lucie73   | 23.06.2009 10:07:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: hrnec na rýži/jasmínová rýže
      Taky rýži miluju.Silvinko,myslíš,že se dá takový hrnec koupit i tady?
      tygřímáma   | 23.06.2009 10:12:26
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: hrnec na rýži/jasmínová rýže
        Aničko,to vůbec nevím.Jen vím,že je více druhů,oni mají i dgitální,ale ten prý je dost drahý.Příští měsíc jedem k mamce,tak zjistím podrobnosti a dám vědět.Možná,že na netu nějaké info bude a třeba se to tady běžně prodává.
        Silvinka   | 23.06.2009 10:17:46
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: hrnec na rýži/jasmínová rýže
          Tak jo,na netu jsou různé,sice vypdadají jinak,než má mamka,ale je to prakticky to samé...no,ale ty ceny 
          Silvinka   | 23.06.2009 10:26:33
          Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: hrnec na rýži/jasmínová rýže
        třeba tady se dá koupit
        http://www.eva.cz/s.php?i=44757
        sasina   | 23.06.2009 13:41:18
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: hrnec na rýži/jasmínová rýže
      jo, ten hrnec znám, v irsku jsem bydlela s číňanama, v baráku byli 4 a každej měl svůj rýžovej hrnec :))) a rýže z něj je moc dobrá...ale je to další překážecí věc do kuchyně, takže já jsem zůstala u normálního hrnce :)))
      sasina   | 23.06.2009 10:53:07
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: hrnec na rýži/jasmínová rýže
      já ji zbožnuju také,mohla bych pořád.Od nich je ta jasmínová moc dobrá,já ji jedla jednou.S normální rýží se to nedá srovnat
      ičinka   | 24.06.2009 08:57:58
      Reagovat | URL příspěvku
  • Divoká rýže
    Dostala jsem několik kg divoké rýže.Holky,jak ji připravujete?Normálně klasicky?Já jsem jí dělala včera k ledvinkám a byla moc dobrá.Máte nějaké typy?Díky za rady.   
    tygřímáma   | 22.06.2009 16:28:52 | Reakcí: 3, poslední: 23.06.2009 11:09:34
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Krtek
    Tak jsem rozhodnutá a upeču Honzovi ten krtkuv dort,podle Nadi.Udělám ho v dortové formě a potom jako hromádku -krtinec.Jen mě ještě napadlo dát nahoru toho krtka.Udělala bych ho z marcipánu.Ale kde vzít černý marcipán?Čím ho obarvit?Sakra,proč to zvíře nemuže být hnědé.  Ještě obejdu cukrárny,jestli náhodou nemají krtečka.
    Honafa   | 22.06.2009 14:06:12 | Reakcí: 3, poslední: 23.06.2009 00:41:36
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Krtek
      Zrovinka jsem Ti chtěla navrhnout,aby jsi jukla do cukrárny a koupila ho.U nás ho mají. 
      tygřímáma   | 22.06.2009 14:47:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Krtek
      jéé, to je hezký ...určitě se ti povede :-) je to mnamka :-) Vzhledem k tomu, že je docela drahej, tak ho dělám taky jen občas, ale vždycky manželovi k narozeninám (jmenuje se Krtička) :-) takže u nás už jeho narozeniny bez krtkova dortu jako by nebyly      
      twigginka   | 22.06.2009 16:01:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Krtek
      Gábi, mám ve fotogalerii, když byly v dubnu Františkovi 3 roky, dortík měl úspěch, doporučuju. (Řešila jsem tak letošní dort, protože jsem nevěděla, vzhledem k tomu, že jsme měli Vašíkův termín, jestli třeba neupeču základ dortu a nezačnu rodit, tak aby nezbyl doma dort napůl nedodělanej, zdobím vždycky totiž až druhý den po upečení, tak proto tahle rychlovka  )
      Renča   | 23.06.2009 00:41:36
      Reagovat | URL příspěvku
  • zahuštní chlebem2
    Když se ten guláš zahuštuje tím chlebe-to mám použít i tu kůrku?
    Silvinka   | 19.06.2009 11:33:30 | Reakcí: 5, poslední: 19.06.2009 12:15:57
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • zeleninový salát
    holky napište mi nějaký typ na dobrý zeleninový saát co si děláte a může kojíci 
    lendy   | 17.06.2009 13:25:15 | Reakcí: 2, poslední: 17.06.2009 13:52:49
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: zeleninový salát
      Kdyz tam nedas fazole a hrasek, muzes cokoliv, i kdyz ja uz i fazole a hrach jim a nemame problem. Po tretim mesici uz je dobre pomalu zkouset, mimco uz nema tak citlive zazivani a je dobre ho trochu "otuzovat"   Naprosto neskodny by mel byt hlavkovy nebo ledovy salat s trochou olivoveho oleje, citronove stavy, sul pepr,cukr voda - klasicka sladkokysela. Nebo zalivka z bileho jogurtu - s bazalkou, klasicky okurkovy salat s kysanou smetanou, mrkvovy salat, pokud se ti neosypava, tak rajcatovy (radeji bez cibule)..nebo treba ledovy salat, cerne olivy, kukurice, zampiony, orestovane kureci maso..
      fireangel   | 17.06.2009 13:49:43
      Reagovat | URL příspěvku
  • Zahuštění chlebem
    Když zahušťuju guláš chlebem - kolik chleba je cca potřeba na 4porce, jde použít i tmavý (celozrnný) a to ho tam normálně nadrobím? Tzn. neudělám jíšku, ale na oleji cibulku, pak maso, zaliju, okořením a pak chleba? Nemusí se nějak namočit nebo já nevím co, může být normálně čerstvý? 
    fireangel   | 17.06.2009 10:21:54 | Reakcí: 12, poslední: 30.11.2020 14:15:58
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Zahuštění chlebem
      Martin to na mou radu dělá tak ve Švedsku.Večer si vytahne pečivo,chleby i třeba celozrnné.A nadrobí to na drbky,nechá to trošku přes noc usušit.Ráno s tím pracuje jak s moukou.To je- dá to do misky,zaleje vodou,promíchá a zahustí s tím guláš.
      Nevím jak to má byt správně,ale tahle mu to funguje.GUláš to zahustí,chut nezmění.
      Honafa   | 17.06.2009 10:50:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zahuštění chlebem
      já to taky nikdy nedělala a kolikrát jsem o tom už přemýšlela a chtěla to zkusit
      lucie73   | 17.06.2009 11:19:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zahuštění chlebem
      Manža, když dělá guláš, tak to udělá tak, jak jsi psala- orestuje cibuli, maso, zalije vodou a až je maso měkké, nadrobí tam střídku z chleba a nechá rozvařit, tak aby to bylo správně husté. je to mňamka:o)
      iridales   | 17.06.2009 11:56:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zahuštění chlebem
      Už jsem tos tím chlebem chtěla několikrát vyzkoušet,tak moc jste mě navnadili,že o víkendu bude guláš!   
      Silvinka   | 17.06.2009 13:28:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zahuštění chlebem
      Chlebem nezahušťuji už dávno teda, hrozně nás tady ty moučné věci nadýmají, takže jsem přešla na hrašku a musím říct, že od té doby se mi o dost zlepšilo trávení.
      Darija06   | 23.11.2020 17:43:13
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Zahuštění chlebem
        To je nějaká zdravější verze, kterou se dá zahušťovat ?
        JarkaHory   | 25.11.2020 21:51:17
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Zahuštění chlebem
          Přesně jak píšeš, slouží k zahušťování pokrmů a dostala jsem na ni doporučení v jedné diskuzi, kde jsme řešili problémy se zažíváním a nadýmáním.
          Darija06   | 27.11.2020 13:38:23
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Zahuštění chlebem
            Kde bych se o tom dozvěděla víc ? Dá se to dám opravdu do každého jídla, které je potřeba zahustit ? Není v tom jídle pak nějak cítit ?
            JarkaHory   | 28.11.2020 17:25:12
            Reagovat | URL příspěvku
  • pečení v mikrovlnce
    Ahojky, nemáte někdo odkaz na nějakou kuchařku nebo recepty na pečení a vaření v mikrovlnce? Chystáme se tento vynález moderní techniky pořídit, chtěla jsem zapátrat, jestli má cenu pořizovat nějakou tu dražší i s horkým vzduchem nebo jen klasickou na ohřívání. Budu ráda i za zkušenosti.  
    Níťa   | 15.06.2009 11:11:51 | Reakcí: 7, poslední: 27.06.2009 16:02:30
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: pečení v mikrovlnce
      Já se přiznám,že pro mě je mikrovlnka převážně jen zdroj rychlého ohřeju.Vařím v ní pouze knedlíky.Mám i s grilem,grilovali jsme 2x klobásky(z ohně venku jsou mnohem lepší).Ale naopak moje sousedka v ní vaří v pohodě.Asi záleží,jak je kdo zvyklý.Pro mě drahá mikrovlnka neměla smysl.
      tygřímáma   | 15.06.2009 11:48:45
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: pečení v mikrovlnce
        Já to mám úplně stejně,s grilem mám,nikdy jsme negrilovali a jen na ohřev.Akorát se chystám na ten knedlík.
        Brusssinka   | 17.06.2009 14:49:03
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: pečení v mikrovlnce
      moje mamina má geniální mikrovlnku asi za 16 tisíc...umí to ohřívat, rozmrazovat, péct, grilovat, uvařit brambory...zkrátka snad všechno...ale stejně využívá jen to rozmrazování a ohřívání...občas upeče pizzu, když jsou s tátou sami a malá jim stačí...ale jinak já osobně si myslím, že taková vymoženost je zbytečná, pokud máš normální troubu...třeba já nemám mikrovlnku vůbec, nemám ráda jídlo z ní ohřáté...
      sasina   | 15.06.2009 13:06:40
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: pečení v mikrovlnce
        My jí doteď taky celkem oželeli. Ale přecejen při druhém dítku už toho času není tolik. Kdybych měla plynovou troubu, bylo by jasno, že mikrovlnku conejjednodušší. Ale s elektrickou už si to rozmýšlím. Jak bylnedávno ten test kombinovaných mikrovlnek, tak se mi tocelkem líbilo (černé ovce, dtest).
        Níťa   | 16.06.2009 12:46:02
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: pečení v mikrovlnce
      já mám mikrovlnku s grilem a horkým vzduchem už strašně dávno - asi tak 14 let, nemůžu si ji vynachválit, kuře v ní upečené je prostě báječné, dělám v ní všechna zapečená jídla, je to rychle hotové a bez práce, prostě to tam strčím, naprogramuji a víc si toho nemusím všimnout. Ale žádnou kuchařku nemám, jen ten návod, co k ní byl.
      Humpolec   | 15.06.2009 20:11:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: pečení v mikrovlnce
      http://receptyodmaminky.webgarden.cz/varime-v-mikrovlnne-troube

      a koukni celkove na http://search.seznam.cz/?q=peceme+v+mikrovlnce&mod=f
      ja mam pak jeste kucharku a tam jsou super recepty
      Liberte   | 16.06.2009 14:38:20
      Reagovat | URL příspěvku
  • Svatební koláčky
    Holky, potřebuji od vás recept na dobré svatební koláčky..Budeme si je péct doma na tu naší svatbu. Zkoušeli jsme jich poměrně dost, ale žádné nebyly nějak extra dobré! Poradíte mi nějaké dobré těsto??? Předem děkuju..     
    lirpa   | 15.06.2009 11:00:23 | Reakcí: 8, poslední: 17.06.2009 18:21:43
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Svatební koláčky
      otázkou je, jaké děláte. Jestli plněné nebo ne. U nás se třeba dělají ty plněné - bochánky se dlaní zplacatí, dá se nádivka, zabalí se, zabalený bochánek se mírně stlačí aby to nebyla koule, objede se bílkem a nazdobí se posypkou (ne drobenkou). Ale pokud děláte takové ty malinké bochánky, na které se kápne trochu nádivky a posypou se drobenkou, tak to ten náš recept asi pak bude chutnat jinak....
      BarčaKa   | 15.06.2009 16:51:30
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Svatební koláčky
        Takže vy vlastně děláte spíš jakoby šátečky, ne? My děláme klasické svatební koláčky. Těsto se taky zplácne a nahoru se dá např. mák, pak se potře vajíčkem a dá se drobenka..
        lirpa   | 15.06.2009 20:14:42
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Svatební koláčky
          u nás jsou právě klasické svatební koláče ty co jsem popsala   holt jiný kraj.. ale k šátečkům to má daleko. Jak se tak o nich bavíme, tak jsem na ně dostala hroznou chuť...     
          BarčaKa   | 16.06.2009 18:41:08
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Svatební koláčky
      Tak já se je pokusím zítra najít a dát ti sem recept. Jsou to takové ty malinké koláčky, co se dávají do košíčků, je to recept asi ještě po prababičce a pečou se všem co mají v širokém příbuzenstvu svatbu. Je to asi rok co jsme je pekli naposledy asi 10000 kusů, makačka, ale babička by nepřekousla, kdyby se nachaly upéct v pekárně 
      Bohunkaa   | 15.06.2009 20:25:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Svatební koláčky
      správné by asi měly být vázané ne??A nevěsta nesmí péct ani vázat víš to????jen cukrovat    recept mám ale taky jen na ty obyčejné a jsou to ty nej koláčky co jsem kdy jedla   
      lucie73   | 16.06.2009 22:40:33
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×