Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 239) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Jogurt
    Holky jogurtovačky,
    jaký kupujete jogurt na výrobu domácí jogurtu? A cca za kolik?
    tygřímáma   | 09.02.2015 19:39:20 | Reakcí: 6, poslední: 16.02.2015 19:55:23
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Parní hrnec
    Jaký máte? Na co si dát při koupi pozor? Využíváte ho hodně?
    nadule1   | 06.02.2015 15:49:44 | Reakcí: 13, poslední: 02.03.2015 21:10:43
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • tlakový hrnec
    tak jsem se v rámci modernizace kuchyně, která nastane za 14 dní, a na základě diskuze s některými z vás, rozhodla si ten tlakový hrnec přeci jen koupit, ale holky, jestli mi tady v nově zrekonstruované kuchyni bouchne máte mě na svědomí   už jsem ho objednala, přijde za týden

    teď ještě najít dost receptů na vaření v něm, našla jsem na netu knihu 100 receptů pro tlakový hrnec, ale už ji nelze objednat, nemáte ji některá doma? nebo nevlastníte někdo v pc formě nějaký soubor receptů pro tlakový hrnec?
    HankaŽ   | 04.02.2015 21:12:36 | Reakcí: 6, poslední: 11.02.2015 21:18:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: tlakový hrnec
      Myslím, ze se obejdeš i bez ní.Neumím si představit, v čem s ty recepty mohli byt jiné než běžn?. Používám ho všude tam, kde potřebuji vaření nebo dušení urychlit. Nejrychlejší jsou brambory. Pak všechny vývary. Do studené vody dam maso, přivedu k varu, seberu vysráženou bílkovinu, zavřu a vařím. Podle druhu masa za chvíli otevřu a přihodim zeleninu, koření a sůl a zase zavřu a vařím.
      Stejně tak udělám základ na guláš, omáčky, perkelty a pod., zavřu a vařím. Jen zahustuji až po otevření, protože mouka by se bez kontroly mohla prichitit. Po zavření ho mám na plotně na nejnižší maximálně druhy nejnižší stupeň. Přitom je všechno měkčí rychleji a s menší spotřebou energie. Otvírám zásadně pod kohoutkem pod studenou vodou. Ve chvilce schladne natolik, že se dá otevřít bez velkého zapáření kuchyně.
      Používám ho přes dvacet let, mám druhý a vůbec si bez nej vaření neumím představit.
      stankag   | 06.02.2015 15:04:11
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: tlakový hrnec
        díky, já mám z toho přeci jen asi pořád strach, ale miluju kuchařky a vařím spíš podle receptů než z hlavy, tak proto asi sháním recepty, a brambory ty budu asi pořád vařit spíš v parním hrnci, na páře mají úplně skvělou chuť, která se vařením ve vodě vyvaří
        HankaŽ   | 06.02.2015 21:19:22
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: tlakový hrnec
          Tak třeba ji ještě někde seženeš. Z parního budou asi lepší. Já je v papiňaku dělám, když pospíchám. Jinak v normálním hrnci, abych z vody mohla udělat česnečku. Jinak se fakt neboj. Pokud pod ním omylem necháš běžet plotnu naplno, tak je tam pojistka, která přetlak odpustí, takže je to naprosto bezpečné.
          stankag   | 06.02.2015 22:20:48
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: tlakový hrnec
      Hlavně, když v něm budeš vařit tak nesmíš dávat moc vody, aby ti obsah nevytekl. Když vařím vývar, dusím maso nebo vařím potraviny, které bobtnají tak hrnec plním jen do poloviny u ostatních potravin jako třeba brambory tak plním do 3/4 hrnce.
      zanlena   | 06.02.2015 22:38:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: tlakový hrnec
      Hani, mam tu kucharku co jsem dostala k tefalu.. reknu manzelovi aby to oskenoval a pak bych si pisla o mail adresu a poslala pres uschovnu..
      chezzie   | 10.02.2015 12:40:40
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: tlakový hrnec
        jééé, to by jsi byla zlatá, hrnec už mám doma, fagor, ale v tom návodu je celkem nic moc, ani pořádně nechápu jak čistit ten ventil, no budu to muset nějak zkusit, a návod na vaření vcelku slabý, není tam uvedené ani vepřové, fakt slabá tabulka, no v neděli bude mít hrnec premiéru, zkusím guláš, ostatní zjišťování časů vaření bude asi pokus omyl  
        HankaŽ   | 11.02.2015 21:18:03
        Reagovat | URL příspěvku
  • Ryze
    Kdyz uz ji rozebirame v jine kolonce,tak by me zajimalo,jak ji varite vy. Me teda dost prekvapilo zjisteni,ze tady v CR vari vetsina lidi ryzi ve varnem sacku   . Nedivim se potom,ze to neni zrovna nejoblibenejsi priloha,protoze takto upravena ryze pro me neni k jidlu.
    Ja delam ryzi nasledovne. Proplachnu, do hrnce dam olej, na nem osmahnu ryzi, podliju stejnym mnozstvim vody (hrnek ryze-hrnek vody), osolim, privedu k varu a kdyz bubla, prikryju, prendam na nejmensi horak, ktery dam na minimum a necham ji dojit 20 minut.
    Egyptska verze teto dusene ryze je:
    1. cast (ai 1/6) premyte ryze smazime na oleji az dokud nezhnedne (spali se), pridame zbytek, zalijeme vodou a dal jak je psano vys.
    2. na oleji osmahneme vlasove nudle do hneda, pridame premytou ryzi a dal jak je psano vys.
    3. na oleji osmazime nakrajenou cibuli do hneda, pridame ryzi a dal jak je vyse
    plaz   | 01.02.2015 22:52:12 | Reakcí: 12, poslední: 28.02.2015 11:30:10
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      než jsem si koupila parní hrnec vařila jsem taky jen sáčkovou rýži, teď vařím rýži v parním hrnci, jen osolenou, nebo k ní občas přihodím hřebíček, nebo hrášek
      HankaŽ   | 02.02.2015 06:50:20
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      Dříve jsem kupovala též sáčkovou, ale z důvodů, které popisuješ, jsem začala kupovat normální parboleid.
      Dávám 1 díl rýže, 2 díly vody, špetku soli, trošičku oleje. Máme rády sypkou rýži.
      Naprosto boží dělají u nás v práci. Tam si na ní vždycky pochutnám. 
      tygřímáma   | 02.02.2015 08:07:28
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Ryze
        ja jeste zapomela napsat,ze ryzi jime jedine kulatozrnnou, dlouhou ani nahodou,ta je moc sucha
        plaz   | 02.02.2015 09:02:21
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      Taky jsem kupovala sáčkovou,ale přešli jsme na sypanou rýži.A moc nám chutná.Jen ji proplachnu a vaříme v osolené vodě.
      Druhy rýže máme rádi všechny.Jak parboleid, tak kulatozrnou, a nejvíc nám chutnala rýže jasmínová.
      Zuzbr   | 02.02.2015 09:34:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      vařím rýži podle toho jak mám na to čas :-) Takže mám doma i varné sáčky (do vody přidávám cibuli a hřebíček), nebo dělám jak ty, jen teda osmahnu s rýži i cibuli.
      moninif   | 02.02.2015 09:48:05
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      Sáčky jsem kupovala,ale bud nám půl sáčku chybělo nebo přebývalo.Tak proto vařím rýži normální.Kupuji tu co tygřice a vařím taky stejně jak ona.

      Nechutná mi rýže arborio a ani basmati.
      Honafa   | 02.02.2015 11:00:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      Rýži raději dusím nebo dělám na páře.
      Zpěním na troše oleje cibulku, na tom osmahnu propláchlou rýži, zaliji 1,5 násobkem vařící vody, osolím, někdy přidám hřebíček, někdy bylinkové koření, někdy zeleninu. Pak přiklopím a dusím v troubě nebo v mikrovlnce v páře. Já mám raději kulatozrnnou, kluci spíš dlouhozrnnou. Na italské rizoto mám nejraději Carnaroli nebo Arborio, ale tu tedy vařím pěkně v pánvi za průběžného dolévání vývaru atd. mňam.

      Sáčkovou jsem nedělala dávno. Jak píše Honafa, je jí málo nebo moc a navíc není poznat, že už je. 
      stankag   | 02.02.2015 23:56:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      uncle bens je jedlej i z varnych sacku,asi jedinej...nema tu pachut a milion skrobu na vyplachovani a zustava pekne sypkej,jinak ja bud take osmahnu a pak dovarim a nebo jen ciste varim hrnek ryze,2 hrnky vody,dam nove koreni a oliv.olej a pomalu necham odparit vodu a ryze je akorat a nespali se a nebo ji pecu v horkem vzduchu, dam tam male cele cibulky,nove koreni,sul,olej a pekne necham odparit vodu a ryze se jak uvari tak propece..nekdy dam i kardamom,podle toho k cemu bude
      Liberte   | 03.02.2015 10:42:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      Ja sackovou ryzi nechapu..dyk je draha a hnusna..
      Ryzi delam bud jak ty nebo v ryzovaru, nebo jak se jmenuje ten hrnec..
      zuzka83   | 06.02.2015 14:32:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      Dělám rýži dle tchýně- na másle cibulku, hrnek dobře propláchlé rýže, 1.5hrnku vody, hřebíček, sůl a do trouby. Nesnáším sypací rýži, u mě musí rýže trochu lepit. Jinak teda miluju jasmínovou a kupuju obyč rýži za dvacku kilo. Sáčkovku mám doma pro případ nouze.
      iridales   | 07.02.2015 08:04:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Ryze
      U nás zásadně dušená…propláchnu ji až je voda naprosto čirá, dám do hrnce s trochou olejem, osmahnu, dám 1 a pul vody co bylo rýže, půlku cibule kde jsou zapíchaný 3 hřebíčky, osolím přikryju a až začne bublat dávám do trouby na 16min, při 180….a máme nejraději kulatozrnou nebo pololoupanou
      Zavadilka   | 26.02.2015 23:46:39
      Reagovat | URL příspěvku
  • parní hrnec
    tak mi ho opravily.. a decka- to je vam lahodny jidlo.. thea diky nemu zacla jist.preci jen ta zelenina je lepsi z parniho hrnce nez z vody.. a ja poprve ochutnala brokolici s bamborem a mnam- normalne sem to snedla:))
    ryze a brambory sou taky super...

    Jo jsem s nim spokojenáá:D
    amalie2011   | 27.01.2015 11:15:07 | Reakcí: 1, poslední: 28.01.2015 22:26:00
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Co vám doma chybí?
    Za surovinu,co zapomínáte koupit?
    Mi pořád chybí rajský protlak.Vždy chci něco vařit a nemám rajský protlak.Koupím si jich asi v Makru celou krabici a bude to.
    Taky mi chybí cibule i když jí furt kupuji.

    Zajímavé je to s tvarohem.Když ho mám tak přemýšlím kam ho šoupnout,co z něho udělat,aby neprošel.A když ho nemám tak přemýšlím co dělat bez tvarohu.Zrovna,když není bych si dala tvarohové buchty,nebo pomazánku a tvaroh nikde.
    Honafa   | 26.01.2015 12:31:20 | Reakcí: 7, poslední: 27.01.2015 11:11:35
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vám doma chybí?
      U nás to bývá vanilkový pudink. Zrovna za chvilku ho musím koupit.
      tygřímáma   | 26.01.2015 13:37:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vám doma chybí?
      rajsky protlak nemam snad nikdy      ale ja varim z toho co doma je, tudiz kdyz nahodou dostaneme na neco chut a doma to neni,tak se pocka a pokud se v sobotu nezapomene,kopi se to na to aktualni jedno jidlo 
      Liberte   | 27.01.2015 07:44:17
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Co vám doma chybí?
        Já ho někdy nepotřebuji třeba půl roku ,ale pak ho chci dát pod guláš,udělat špagety s kečupem a sýrem,rajskou,nebo omáčku na pizzu a nemám protlak-nebo něco tomu podobného-drcená rajčata atd.Někdy ho dávám někde jen lžíci a není.
        Honafa   | 27.01.2015 09:30:06
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vám doma chybí?
      mě většinou nechybí nic, stále se snažím mít vše v měnší zásobě neb žiji na vesnici a tady v krámě zaprvé není to co zrovna kupuji (značka, zdravé výrobky apod.) a hlavně je to tady o dost dražší než v supermarketu a do města nejezdím každý den, abych si denně mohla koupit co zrovna potřebuji
      HankaŽ   | 27.01.2015 09:33:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co vám doma chybí?
      pokazde neco. protlak, tvaroh, cibule a sadlo! to me doslo uz nekolikrat. a vajicka... ja posledni dobou mam problem kontrolovat co mi dochazi at se dokoupi a pak zurim ze nic neni:(
      amalie2011   | 27.01.2015 11:11:35
      Reagovat | URL příspěvku
  • Chtěla bych už tak 8 let tlakáč, ale pořád se bez něho obejdu. Má to vůbec cenu si jej pořizovat?      
    škubanek   | 18.01.2015 12:56:32 | Reakcí: 18, poslední: 31.01.2015 23:08:27
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      dobrej urcite ma..kureci polevka 45 min,nepredmacene fazole ci cocka 30 min..hovezi gulas..30min,vep[rovy 20/30min,hovezi polevka maximalne 60 min ,vse na upne nejmensim pidi plaminku,kdysi na sklokeramice na stupni 1,mala plotynka,ktera se zhruba ve 2/3 casu vareni vypla a dojela zbytek vypnuta...uspora jak hrom,vse stavnate,krehke, zelenina v polivce je vlastne nad masem na paraku,delana v pare,vyborna,mam tefal clipso nebo jak,a je proste uzasnej..mam uz dobrych 7,8 let, pred tim jsem mela starodavny,a s tim jsem se bala,v nem varil jen manzel
      Liberte   | 19.01.2015 07:44:51
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      no nevím. my si ho pořídili, že budeme šetřit čas a energii. Jenže luštěniny dělám minimálně a vývar dělá většinou chlap, kterej zjistil z kulinářských pořadů, že je lepší ho vařit dýl a pomalu, tak už ho zase dělá v obyčejným hrnci. Takže u nás se využije leda na vaření řepy, to je u nás taková hitovka teďkom.
      Ale jedna moje kamarádka dělá v tlakáči snad všechno - i svíčkovou na smetaně. HOdně vaří tak, aby to měla v jednom hrnci a nemusela u toho stát.
      zuzka83   | 19.01.2015 17:21:35
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Řepu já peču v troubě.Vždycky,když se něco peče -šoupnu tam na rošt řepu v alobalu.Až se to upečené vytáhne,řepu tam nechávám klidně do druhé dne.Ona si pěkně dojde a nic mě to nestojí.
        Jí řepu obden.Taky je to hitovka.Jak ji potom ochucujete?
        Honafa   | 26.01.2015 12:27:02
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          v toubě ji taky někdy dělám. sme si tu o tom snad i kdysi psali. jen mi to prostě vychází spíš tak, že ji koupím a rovnou hodím do papiňáku.
          Kluk ji jí jen tak, ani mu to nesolím.
          Já si ji polívám oliváčem a balzamikem, solím, pepřím, a na to dávám, když je, balzamikem ochucenej sýr cottage. nebo s různýma jinýma, spíš slanýma sýrama.
          zuzka83   | 30.01.2015 18:23:05
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Já využívám celkem hodně.  
      Evulik25   | 19.01.2015 19:59:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      taky nad ním pořád přemýšlím jestli bych ho využila, ale já se ho i bojím, mám od dětství vsugerováno že bouchne  
      HankaŽ   | 19.01.2015 22:07:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Já se ho naučila používat a chtěla bych ještě jeden.Protože u toho prvního mi kluci trošku rozebrali to víko, chybí tam takové to černé,ale funguje i bez toho a dobře-víko si chci nechat opravit.Už se bez něj neobejdu.Hlavně maso je v něm raz dva.

      Zuzbr   | 22.01.2015 07:51:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      mam, taky jsem to tu resila tak 3r zpatky, stejne jako liberte mam tefal clipso, mamka v nem varila dost ale ja se bala, poprve kdyz jsem v nem pak varila ho musel jit otevrit manzel, ted uz bez nej ani ranu - dneska jsem v nem delala spanelaky
      mam 6litr ale chtelo by to i nejaky mensi treba 4 litr (nekdy mi pro nas prijde 6l zbytecne velky, ale ono se srovna az kluci vyrostou a budou jist poradne porce)
      chezzie   | 24.01.2015 12:17:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Hani, dlouho jsem přemýšlela, jestli tlakáč koupit nebo ne, až to za mě vyřešil můj muž a dal mi ho loni k Vánocům   a zatím si ho nemůžu vynachválit, dělám v něm všechno, dostala jsem dva hrnce, jeden větší, jeden menší a na obě pasuje ta tlaková poklice + je k tomu ještě i normální poklička a fakt to využiju :-)
      Courtney   | 26.01.2015 20:38:07
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        To je praktické. To by se mi taky líbilo. Co je to za značku, Lucinko? A byly drahé?
        škubanek   | 29.01.2015 10:19:42
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          Hani, jsou to tady tyto http://tlakove-hrnce.heureka.cz/banquet-7-dilna-sada-integra/ zatím jsem s nimi nad míru spokojená, mám je zatím ale jenom rok :-) využívám ale hodně, jak na normální vaření, tak i jako tlakový hrnec  
          Courtney   | 30.01.2015 20:20:08
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE:
            já jsem taky pořád na vážkách jestli ho potřebuju, a teď si pořizuji nový sporák a nové hrnce tak o něm uvažuju, jak dlouho se v něm např. dusí vepřové a jak dlouho hovězí?
            HankaŽ   | 31.01.2015 14:22:09
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE:
              vepřové půl hoďky, hovězí 45 minut, pokud chci, aby bylo fakt úplně rozsýpací nechám klidně hoďku, ale pak se to úplně rozpadne v tom hrnci - já to tak mám ráda  

              mě to fakt vyhovuje, máme rádi měkké masíčko, žádné žvýkačky :-)
              Courtney   | 31.01.2015 20:22:05
              Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Určitě šetří čas a energii. Brambory ve slupce vařím 15 minut, z toho vypnu sporák po 10 minutách od varu a nechám dojít, bez slupky vařím 10 minut, vývar mám tak po půl hodině a maso na omáčku je také měkké za půl až třičtvrtě hodiny. Vždy když začne unikat pára a v hrci se to vaří ztlumím teplotu na sporáku ze šestky na dvojku. Mám tlakáče asi 3 roky a jsou to u nás nejvyužívanější hrnce.
      zanlena   | 31.01.2015 23:08:27
      Reagovat | URL příspěvku
  • parní hrnec
    chtela sem ho.. a jezisek nadelil... ovsem- nevim zda neni rozbitej:D:D:D chrci jen chvili, ryzi sem po hodine delani hodila do hrnce a byla za chvili, brambory sem vyhodila po 40minutach. a stale byli tvrdýý..

    takze kdyz varite v tom hrnci? hrci vám to(jakoby bubla ta voda?celý cyklus?nebo jen prvních pár minut a pak je to tichý..
    amalie2011   | 08.01.2015 09:22:00 | Reakcí: 4, poslední: 11.01.2015 20:38:04
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Rekapitulace
    Co se vám na svátcích nejvíce povedlo v kuchyni,co naopak byl propadák,co mile překvapilo a co budete dělat častěji?

    Největší hit byli letos sýrové rolády,ty jsem dělala několikrát.Taky slanový milé překvapilo.Cukroví celkově nic moc.Naštěstí ho bylo málo.
    Chlebíčky jednohubky a všechno slané bylo výborné i hezky nazdobené.
    Propadák byla kačena.Nevím co na to lidi mají.Upekla jsem ji dobře,ale celkově jako jídlo nám to nechutnalo.Takové těžké s tím zelím a knedlíkem.
    Honafa   | 04.01.2015 10:16:15 | Reakcí: 4, poslední: 07.01.2015 08:00:31
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Rekapitulace
      Tak povedl se bramborový salát a určitě polévka i kuřecí řízky.Na Silvestra pak všem chutnala česneková pomazánka.
      Jinak jsem defakto nic nedělala a nechystala,krom pochutin jako jsou křupky,tyčinky.
      Zuzbr   | 04.01.2015 12:26:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Rekapitulace
      tak nám chutnalo všechno, dokonce i to nepovedené cukroví mělo velký úspěch - chuť vynikající jen ten vzhled nebyl reprezentativní, sýrovou roládu jsem dělala taky, tu miluje manžel, o silvestru a na nový rok si pomlaskávali všichni, takže já si nemůžu stěžovat  
      HankaŽ   | 05.01.2015 13:36:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Rekapitulace
      Myslím, že dobré bylo všechno, ale brsalát se mi obzvlášť vyvedl. Vánočka se neuvezla a svíčková nikdy nezklame.
      tygřímáma   | 05.01.2015 17:20:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Rekapitulace
      v kuchyni??? to ze se nemuselo varit,neb vse za nas delal hotel..to byl super uspech a budeme ho opakovat...vsem se cele prazdniny libilo prave to nic nedelani,jen cire blbnuti ve snehu a v bazenu...kachnu nejime take..a vubec teda na vanoce nejime knedlo zelo cokoliv,protoze po salatu nam to prijde desne tezke a ulitle..my krome trosky salatu a rizku pak jime uplne normalni jidla podle chuti je varit a co zasoby vydaji 
      Liberte   | 07.01.2015 08:00:31
      Reagovat | URL příspěvku
  • perníčky
    tak jsem po mnoha letech opět vyzkoušela upéct perníčky, kdysi se mi totiž nepovedli neb nezměkly, tak teď jsem vyzkoušela recept na zaručeně hned měkké, vypadají dobře, že i měkké skutečně budou, večer je Nikča nazdobí, mám jen otázku, vydrží až do vánoc? tedy musela bych je asi schovat, aby je nesežrali hned  

    udělala jsem i pár netradičních tvarů, koupila jsem si totiž vykrajovátka Hello Kitty a Mickey Mouse, a vypadají fakt skvěle  
    HankaŽ   | 05.12.2014 13:05:15 | Reakcí: 6, poslední: 11.01.2015 20:39:54
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×